INTARIKeukens en Interieur 

Ga naar de inhoud
Keuken en ergonomische hoogtes:

De keuken is voor velen een stuk leefruimte geworden, maar blijft in de eerste plaats toch nog steeds een werkplek.
Vandaar hier wat ergonomische tips...

Werkblad hoogte:
Een goede werkbladhoogte is primordiaal en dient aangepast te zijn aan de hoogte van de gebruiker.
Vandaag gaan de courante hoogtes van 90cm tot 96cm.

Hoe ontdek je jouw ideale werkblad hoogte?
Probeer dit thuis uit, wat denk je van de huidige keuken is deze goed, te laag, te hoog?
Vind jouw ideale werkblad hoogte door te proberen, leg eens een boek op je huidig werkblad om de hoogte aan te passen.
Heb je last aan de rug bij de vaat? dan staat mogelijk je werkblad te laag.

Hoogte oven en magnetron:
In oudere keukens kan je nog vaak ovens onder het aanrecht zien, echter iedereen weet dat dit niet zo praktisch is.
Je moet gebukt kijken of je eten gaar is en bij het leegmaken van de oven moet je haast in de oven kruipen.

Ovens op hoogte zijn top, makkelijke inkijk en makkelijk bij het bedienen en leegmaken of vullen.
Indien er plaats voldoende is, kunnen beide toestellen in 2 hoge kasten naast elkaar op een goede hoogte geplaatst worden.
indien er maar 1 plek is waar deze toestellen boven elkaar kunnen staan, dan moet je echt voor het volgende opletten :::
LET ER AUB OP DAT DE MAGNETRON EN OVEN STEEDS ONDER SCHOUDERHOOGTE STAAT.
Bij het legen van een oven boven schouderhoogte kan een schotel gevuld met hete saus zich spontaan gaan kantelen en ervoor zorgen dat u
zich lelijk kan verbranden.

Hoogte keukenraan:
Let erop dat de hoogte van de kraan het openen van een raam niet beperkt.

Hoogte dampkap:
Het is heel mooi van een dampkap te verwerken in een plafond, maar a.u.b. let steeds op de plaatsingsvoorschriften van de fabrikant.
Voor een optimale werking van een dampkap dient deze op de juiste hoogte gemonteerd te worden.
Anderzijds kan een decoratieve dampkap die te laag staat, echt zorgen voor wat "hoofdpijn".
Laat uw keuken ontwerpen op uw maat, dus uw lichaamsbouw.

Hoogte sokkel:
Een sokkel zorgt voor ventilatie van de onderkasten, bescherming tegen water en nivelleert onregelmatigheden in de vloer.
Tevens zorgt een sokkel ervoor, mits juist geplaatst, dat uw voeten zich onder de kasten kunnen positioneren.
Zonder deze sokkel zou uw rug altijd gekromd staan, daar uw voeten dan te ver van het aanrecht staan.
Vandaag maakt men al eens keukens met deuren tot tegen de grond, heel strak en mooi, alleen sta dan nooit blootsvoets in uw keuken,
niets zo pijnlijk als een deur tegen uw tenen te krijgen.

Hoogte bovenkasten:
Bovenkasten die tot tegen plafond gaan is mogelijk, alleen moet u zich wel bedenken hoe u veilig deze hoogte kan bereiken.

Hoogte eettafels:
Een klassieke eettafel ligt rond de 76 cm hoogte.
Men kan tevens eten op werkbladhoogte, dat vraagt gewoon aangepaste stoelen die vrij te vinden zijn in de handel.
En uiteraard kan men ook op barhoogte eten, dan praten we van een hoogte rond de 114cm, deze oplossing zal eerder zijn voor de snelle hap.
Tafels kunnen volledig geïntegreerd worden in onze ontwerpen.

















































  
Wat kost een keuken?
De vraag die iedereen ons wel eens stelt en het antwoord is voor iedereen anders.
De prijs van uw keuken bepaalt u, de markt biedt oplossingen voor elk budget.

Vanaf 6.000€ Excl. Btw kan u bij ons al terecht voor een complete keuken, zoals de afbeelding hieronder.
Deze keuken is geplaatst met werkblad in laminaat, kasten en toestellen
Toestellen vitro-keramische kookplaat - dampkap - magnetron - oven - vaatwasser - frigo - kraan spoelbak.
Dit is onze standaardafwerking in melamine en is perfect voor projecten - kleinere ruimtes etc..
U heeft reeds de keuze uit een mooi assortiment aan kleuren en grepen.



Welk factoren beïnvloeden deze prijs?

Eerste factor:
Het aantal kasten, een gemiddelde keuken omvat 10 kasten.
Wenst u er 20, dan betaalt u 2 keer de prijs.
Leuk om weten is dat wij in dezelfde stijl van uw keuken ook de badkamer kasten, dressing, tv meubel, bergingsmeubel kunnen ontwerpen.
Dus als u de volledige woning of gelijkvloers bv in éénzelfde stijl wenst, dan kan dat.

Tweede factor:
Werkbladen, hier verwijs ik graag naar onze sectie werkbladen voor meer informatie.
Voor een granieten werkblad betaal je al snel tot drie keer de prijs van een werkblad in laminaat.
3 tot 4000€ voor een granieten werkblad is geen uitzondering.
Wens je een ceramisch blad, het enigste werkblad dat echt krasbestendig is, kunnen de prijzen al snel gaan van 4-6000€.
Opgelet een werkblad in laminaat heeft nog steeds de beste prijs/kwaliteitsverhouding.

Derde factor:
Toestellen, hier is de sky de limit.
Een basisset zal al snel tussen de 2 tot 3000€ kosten, maar er zijn ook al ovens die op zich 3000€ kosten.
Hier hangt veel af van het merk dat u kiest, maar ook van het type gebruiker dat u bent.
Bent u een echte hobby kok, dan zal uw keuze wellicht anders overwogen zijn dan iemand die haast altijd uit eten gaat.

Vierde factor:
BTW, bij renovaties of gebouwen ouder dan 10 jaar kan u beroepen op een BTW tarief van 6%, jongere gebouwen betalen 21%.
Opgelet die 6% is niet geldig op alle onderdelen van de keuken.
Aan 6% koopt u de meubels, de plaatsing, dampkap, boiler, spoelbak en kraan.
Aan 21% koopt u alle andere toestellen + losse accessoires.

Vijfde factor:
De materialen, in het voorbeeld hierboven gebruiken we melamine voor de kastdeuren dit is het standaard materiaal bij haast elk keukenmerk,
massaproductie bijgevolg zeer betaalbaar.
Ga je naar het hardere laminaat kom je al snel 20% duurder uit, ga je naar lak 50% duurder + dan heb je nog eens meer exclusieve materialen.
Zo kunnen wij bijvoorbeeld gelakte deuren aanbieden met haast vloeibaar metaal in of ceramische deuren, hier gaan de prijzen al snel 4 x de basisprijs.

Zesde factor:
Maatwerk en design, bij Intari gaan we al eens graag wat verder dan gewoon maatwerk.
Staal lassen, glas op maat, binnendeuren aanpassen, tafels op maat....uiteraard heeft dit ook een prijskaartje.
Hoe meer we in de standaard producties blijven, hoe eenvoudiger en hoe lager de prijs.

Conclusie:
U merkt het zelf al op, het kan alle kanten uitgaan, inderdaad er bestaan keukens van 100.000€ maar gemiddeld worden deze in België toch nog steeds
rond de 12.500€ verkocht. Zelf ten tijde van de Belgische frank was dit al 500.000 Bfr en vandaag zijn we nog steeds op dat zelfde gemiddelde.
U bent hierin de bepalende factor, nog beter uw budget, u bepaalt uiteindelijk wat u wenst uit te geven en bij Intari doen we ons best u daar een maximum aan goederen en services voor terug te geven.
Vraag uw offerte vandaag nog aan, we helpen u graag verder.






























































  
Hoe een keuken plaatsen?

Een keuken laten plaatsen hoe begin je daaraan?
U krijgt altijd een exacte montagedatum van zodra we weten dat de productie klaar is en alle goederen tijdig geleverd worden.

De eerste stap is dan voor u de keuken leegmaken en verwijderen, soms kan u met uw oude keuken jonge mensen of verenigingen plezieren of waarom verkoopt u ze niet tweedehands.
Intari kan deze voor u ook desgewenst verwijderen in regie aan 45€ per uur excl.  BTW + kosten van de afvalverwijdering.

Als tweede krijgt u van ons een technisch plan, hier is het de bedoeling dat uw elektrieker of loodgieter indien nodig de vereiste aanpassingen voor de nieuwe keuken uitvoert.
Indien u niemand kent, helpen we u hier ook graag mee verder tevens in regie aan 45€ per uur.  We trachten altijd aan te sluiten op de bestaande nutsvoorzieningen, maar dat lukt helaas niet altijd en zijn soms
de bestaande installaties dermate verouderd, dat een modernisering zich opdringt.

De derde stap is de levering en montage van uw nieuwe keuken, belangrijk is die dag dat er een vrachtwagen voor de deur kan lossen.
Indien vereist voorzien we ook een meubellift om de keuken op het juiste verdiep te krijgen. Om de keuken vlot te plaatsen vragen we voldoende open ruimte en toegang tot sanitair voor onze monteurs. Liever geen andere stielmannen op dat moment die mogelijk ons werk kunnen vertragen.








Keuken en afmetingen van passages:

De keuken is voor velen een stuk leefruimte geworden, maar blijft in de eerste plaats toch nog steeds een werkplek.
Vandaar hier wat ergonomische tips...

Passage waar 2 mensen tesamen werken:
Voorzie bij voorkeur een passage van minimaal 120 cm tussen het kookeiland en de andere stukken van de keuken waar men werkt.
Waarom: 120 cm is een minimum als u met 2 personen wenst te passeren op een plek waar u samen werkt.
Dus meestal voor een kookeiland 120 cm houden is een warme aanbeveling.

Passage waar enkel voorbijgelopen wordt en meestal alleen:
Bijvoorbeeld een passage tussen muur en keuken, voorzie hier minimaal 90cm.
Opgelet indien u langs deze passage wenst te passeren met grotere elementen of bv een rolstoel, dan is 100 cm zeker aan te raden.

Passage tussen stoel en muur:
Voorzien hier ook minimaal 90cm

Bij het inrichten van een keuken gaan we vooral eerst hierop letten zodat er overal vlot kan gecirculeerd worden in de keuken.
























Looplijnen in de keuken:
Bij de organisatie van een keuken, moet je goed op voorhand overlopen hoe je gaat bewegen in de keuken.

Frigo:
Wist u dat een frigo het vaakst vanuit de leefruimte wordt benut en niet vanuit de keuken?
Zet daarom uw frigo op een strategische plaats niet te ver van de spoelbak, maar ook dicht tegen uw living.

Vaatwasser:
Handig is dat uw vuilbak binnen handbereik staat en uw kasten waar de vaat heen moet tevens zo dicht mogelijk in bereik is.
Vaatwasser kan u ook op hoogte inwerken, spaart veel ellende uit voor mensen met een slechte rug.

Ovens en magnetron:
Zorg er aub voor dat u in de direct nabijheid een afzetruimte heeft, zodat u de schotel niet moet
laten vallen als u zich verbrand aan een schotel.






























ADRES
WIE ZIJN WE
Professionele binnenhuisarchitecten
met een passie voor keukens en interieur.
OPENINGS UREN
U kan ons elke dag buiten zondag bereiken van 09h00 tot 19h00

Mail ons voor een afspraak op Info@intari.be of
bel ons op 0471 08 10 19


Tel : 0471 08 10 19
Hamerdijk 7
2830 Willebroek

Intari Bv Hamerdijk 7 2830 Willebroek
Intari Bv Hamerdijk 7 2830 Willebroek
Intari Bv Hamerdijk 7 2830 Heindonk
Terug naar de inhoud